Oversigt - 2004 - Smagning

 

Kære vinvenner!

 

Vi tror på, at sommeren varer lidt endnu, så derfor starter vi sæsonen med en sensommerudflugt til Skivum Krat, hvor 1010 vine v/ Henrik Tachau Kristensen tager imod. Henrik har bl.a. arbejdet på Aalborg-restauranterne La Bourgogne og Rosdahls og arbejder nu på Norsminde Kro som tjener og vinkyper.

 

Der er fælles transport i bus fra Gåsepigen:

 

søndag, den 29. august, kl. 12.30
(og bussen kører tilbage hertil sidst på eftermiddagen)

 

Smagningen afvikles på fransk manér og i landlige omgivelser: Vi starter med aperitif i ”caven”, og den øvrige smagning foregår ved langborde på gårdspladsen – i tilfælde af regn er der dog et alternativ!

 

Henrik vil kommentere den omfattende smageliste nedenfor og undervejs inkludere smagsprøver på himmerlandske specialiteter, eksempelvis limfjordsøsters, linemuslinger og Lidegård ost, men også det kulinariske har vi trygt lagt i hænderne på Henrik.

 

Klassisk aperitif:

 

Fino Sherry ~ G. Colosia

 

95

Grand Cellier d´Or ”Brut” ~ Vlmart et Cie

Super-silvaner fra Franken:

02

Silvaner Rödelsee “Kuchenmeister” Spätlese Trocken ~ Weltner

 

03

Silvaner Echendorfer ”Lump” Kabinett Trocken ~ Horst Sauer

Pfersigberg, Alsace:

00

Riesling Grand Cru “Pfersigberg” ~ Bruno Sorg

 

02

Muscat Grand Cru “Pfersigberg” ~ Bruno Sorg

Chardonnay fra Macon:

01

Vire-Clesse ”Quintaine” ~ Rene Michel

- med og uden fad

01

Vire-Clesse ”Vieilles Vignes sur Chêne” ~ Rene Michel

Fremtidens mode drue: Dolcetto

 

1. heat: de 2 bedste byer:

01

Dolcetto Diano d´Alba ”Costa Fiore” ~ Claudio Alario

 

01

Dolcetto di Dogliano “San Luigi” ~ Pecchenino

2. heat: de 2 bedste vine:

01

Dolcetto di Dogliano “Il Filari” ~ Luigi Einaudi

 

01

Dolcetto di Dogliano “Bricco Botti” ~ Pecchenino

Italiens “hotteste” vinhuse:

99

Amarone della Valpolicella ~ Roccolo Grassi

 

00

Aglianico del Vultura ”Vigna della Corona” ~ Tenuta le Querce

Søde sager…

 

 

Cream sherry ~ G. Colosia
Moscatel ~ G. Colosia