Oversigt - 2007 - Beskrivelse

Denne opskrift stammer fra en en fransk lærebog´. Bogen handler om en fransk slagters dagligdag. Slagteren fremstiller charcuterivarer, som sælges fra en markedsvogn langs landevejene i det sydlige Frankrig.

Her er en fri oversættelse.

Ingredienser

Til 1 kg Paté de Campagne
750 gr. groft hakket flæskekød
250 gr. hakket svinelever
1 stk. æg
1 srk. løg
20 gr. salt
3 gr. peber
lidt mælk

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen. Kom farsen op i en terrin. anbring et laurbærblad på toppen. Dæk den til.
Varm ovnen op på 200 grader. Bag patéen i en halv time. Skru ned på 150 grader og bag videre i en og halv time.

Denne paté bør spises meget kold.

Jeg udvider opskriften ofte med hvidløg krydderurter, ristede svampe eller lidt bacon. Dette kan gøres efter eget valg og smag.