Oversigt - 2007 - Program

New Zealandske vine ved Thomas Dam
Laudrup Vin&Gastronomi

www.laudrup.dk

Aftenens tema var New Zealand. Det er første gang i foreningens historie, der alene serveres vine fra New Zealand. Det kunne måske godt ses på fremmødet. Der var kun 15 medlemmer tilstede.

Smagningen startede med, at der blev smagt en mousserende vin, der var fremstillet med hjælp af et fransk firma. Dernæst blev der serveret 4 hvide vine. Flotte og elegante vine, hvor chardonnay'en var den vin, der havde den typiske duft og smag. Sauvignon Blanc var en del parfumeret, som de ofte er. Rieslingen duftede meget af petroleum. Trods sin unge alder mindede det om en rigtig modnet riesling. Pinot Gris'en var den flotteste af de hvide vine, god afbalanceret  bouquet og flot intens smag.

De røde vine blev præsenteret med 2 Pinot Noir som indledning. Rigtige flotte repræsentanter for denne type vin. Martinborough Vineyard 2002 Pinot Noir, var den vin med den mest karakteristiske Bourgogne næse og smag.

De to sidste røde vine var produceret af Bordeaux druetyper. Deres smag havde de typiske Bordeaux toner, men de var deres helt egne vine. Flotte repræsentanter for røde vine fra New Zealand.

Der blev afsluttet med en Sød Late Harvest fra Hawkes Bay. Vinen var meget sød, som nektar. Den manglede måske lidt karakter, eller måske var sødmen for voldsom til at give en raffineret smag.

De blev afsluttet med en Danmarkspremiere med en smagning af en New Zealandsk hvedeøl. Det var en spændende oplevelse.

Thomas Dam præsenterede sine vine på en levende og meget intens måde. Han havde stor viden om de enkelte vine, præsenteret med varme og indlevelse.  

2002 Quartz Reef
Metode Traditionelle
Cetral Otago
Bedingo Estate Patnership

Fremstillet i samarbejde med Champagne huset Chauvet.

Drue:
Alkohol:

www.quartzreef.co.nz
 

2006 Sauvignon Blanc
Marlborough
Dog Point Vineyard

Drue: Sauvignon Blanc
Alkohol: 13,5 %

www.dogpoint.co.nz
 

2005 Brightwater
Riesling
Nelson
Neudorf

Drue: Riesling
Alkohol: 12,5 %

www.neudorf.co.nz
 

2005 Chardonnay
Martinborough
Palliser Estate

Drue: Chardonnay
Alkohol: 12,5 %

www.palliser.co.nz
 

2006 Pinot Gris
Quartz Reef
Central Otago
Bedingo Estate Partnership

Drue: Pinot Gris
Alkohol: 14 %

www.quartzreef.co.nz
 

2004 Pinot Noir
Central Otago
Mount Edward Winery

Drue: Pinot Noir
Alkohol: 13,8 %

www.mountedward.co.nz
 

2002 Pinot Noir
Martinborough
Martinborough Vineyard

Drue: Pinot Noir
alkohol: 13,5

www.martinborough-vineyard.co.nz
 

2004 Coloraine
Hawkes Bay
Te Mata Estate Winery

Drue: Cabernet og Merlot
Alkohol: 14 %

www.temata.co.nz
 

2001 Cabernet Malbec
Gimblett Gravels
Kingsley Estate Wines

Drue: Cabernet Sauvignon 60 % og Malbec 40 %
Alkohol: 13,5 %

www.kingsley.co.nz
 

2004 Stables
Late Harvest
Hawkes Bay
Ngatarawa Wines

Drue:
Alkohol: 11 %

www.ngatarawa.co.nz

Denne vin var et ekstranummer.
 

Weisbier
Emerson's

Alkohol 5 %

www.emersons.co.nz

Denne øl var et ekstranummer. Det var danmarkspremiere for denne øl.