Oversigt - 2008 - Program

"Et mad og vin eksperimentarium " ved Gunnar Steen Jakobsen, Bichel Vine
www.bichel.dk
11. november 2008, Selskabslokalerne Kastetvej 33, 9000 Aalborg

Vi havde lavet en aftale med Gunnar Steen Jakobsen om at lave en smagning med vin g mad afstemt med hinanden.
Gunnars mening med vin og mad er ærlighed. Det vil sige at de vine han sælger i sin forretning har deres oprindelse og tradition fra distriktet, de kommer fra. Det samme gælder de fødevareprodukter han sælger. Vi prøvede nogle af disse produkter, både vin og fødevarer.
Det var ikke kedeligt!
Hver vin blev skænket og serveret med en lille "hapser", der harmonerede med vinen. Således blev vi forkælet med :

Tomatpesto med ansjoser
Røget laksetatar
Fois gras terrine af andelever
Lufttørret skinke med sorte oliven
Anderillettes
Ung gedeost
Roquefort

Gunnar causerede over de vine og fødevarer han serverede på en hyggelig, meget interessant og medlevende facon. Det blev en aften som alle 41 vinvenner var begejstrede for.

Se billeder fra smagning

Vin Beskrivelse

 
2007 Verdicchio dei Castello di Jesi Classico
DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi
Marche
Società Agricola Sartarelli

Drue: Vedicchio

Alkohol: 13,5 %

www.sartarelli.it

Blev serveret med: Tomatpesto og spanske ansjoser

http://www.alziari.com.fr
www.conservaslolin.es
 


 
2003 Domaine Emilian Gillet
AOC Viré Clissé
Macon, Bourgogne
Jean Thevenet et Fils

Drue: Chardonnay

Alkohol: 13,5 %

Blev serveret med: Balik Tartar

www.caviarhouse-prunier.com
 


 
2005 Chateau Les Justices
AOC Sauternes
Julie Gonet-Mèdeville

Drue:

Alkohol: 14 %

Blev serveret med: Fois gras terrine af andelever og Balsamico

www.edouard-artzner.com
www.acetaiadelcristo.it
 


 
2007 Barbera d'Alba
DOC Barbera d'Alba
Azienda Agricola Andrea Oberto

Drue: Barbera

Alkohol 14 %

www.andreaoberto.com

Blev serveret med: Lufttørret skinke med sorte oliven

www.anticanorcineria.it
http://www.alziari.com.fr
 


 
2006 Terr de Feu
AOC Costieres de Nimes
Charteau Mourgues du Gres

Drue: Grenache og Syrah

Alkohol: 14,5 %

www.mourguesdugres.com

Blev serveret med: Anderillettes

www.edouard-artzner.com
 


 
2007 Sancerre
AOC Sancerre
Thierry Merlin-Cherrier

Drue: Sauvignon Blanc

Alkohol: 13 %

Blev serveret med: Crottin de Chevre

www.fromi.com
 

 


 
2006 Domaine Pouderoux
Vendage
AOC Maury
Vin Doux Naturel

Drue: 30 til 50 år gamle Grenache

Alkohol: 15,5 %

www.domainepouderoux.fr

Blev serveret med: Rochefort, Vieux Berger

www.le-vieux-berger.com


 

Billeder

Gunnar var god til at sætte folk i arbejde. Det går fremad.

Der bliver stadigvæk smurt tomatpesto på. Mon der er vin nok? Nå ja der er jo brød nok.

Folk kom i god tid. Det var hyggeligt Nå nu går det fint. Der er også vin nok. Der står nogle i køleskabet.

Du Lene, har du slukket din telefon? Der blev serveret 12 års Balsamico og Sauternes til fois gras'en.

De to glaspushere morede sig, selv om det var ved at være sent.